OBN Ongedierte Bestrijding Nederland

Muizen

  • Expert sinds 1988
  • Vakkundig personeel
  • Landelijke dekking
  • Professionele apparatuur

Ongediertebestrijding muizen

Heeft u last van muizen? Dat kan heel vervelend zijn. Want muizen kunnen zorgen voor overlast voor en financieel-economische schade voor uw bedrijf of organisatie. Dat vraagt om grondige ongediertebestrijding, zodat de muizen ook echt wegblijven, nu en in de toekomst.

Waar komen muizen op af?

Anders dan ratten, houden muizen zich vooral binnenshuis op en liever niet in vochtige omgevingen. In bijvoorbeeld woningen, winkels, magazijnen, fabrieksruimten en kantooromgevingen. Muizen komen af op plekken waar ze etensresten kunnen vinden. Ook zoeken ze naar veiligheid en warmte. Is er vlak bij een foodwinkel, ook dan bestaat de kans dat de muizen zich bij u ophouden.

Zo herkent u de aanwezigheid van muizen

Een muis heeft maar een heel klein kiertje nodig om binnen te komen. Via de spouw, het platfond of de vloer. Misschien weet u niet zeker of u inderdaad muizen heeft. Let dan hierop:

  • Krassende geluiden
  • Muizenkeutels (ca. 0,5 cm, spitsvormig en donkergekleurd)
  • Vieze geuren van uitwerpselen
  • Aangevreten voedselverpakkingen
  • Pootafdrukjes
  • Buiksmeer

Huismuizen

De huismuis is de meest voorkomende muissoort in Nederland. U herkent het diertje aan de slanke bouw, de spitse kop, de grote oren, de kraalogen en de lange, dunne staart. Volwassen muizen zijn 7 tot 10 cm lang. Een huismuis leeft gemiddeld circa 1 jaar. Vrouwtjes zijn daarom al 2 maanden na de geboorte geslachtrijp. De draagtijd is 3 weken. Ze hebben zo’n 6 tot 10 worpen. De nestgrootte is gemiddeld 5 of 6 jongen. Ze kunnen zich dus snel verspreiden, vooral in stedelijke gebieden. Huismuizen komen voor in heel Nederland. Ze leven voornamelijk binnenshuis, maar ze kunnen ook een groot deel van het jaar buiten zijn. Andere muizensoorten zijn: de bosmuis, de molmuis, de spitsmuis, de veldmuis en de bosmuis.

Onze aanpak: bestrijding én preventie

We komen langs op uw locatie en gaan op zoek naar de bron van de overlast. We kijken niet alleen naar ongediertebestrijding, maar ook aspecten die de overlast in stand houden: naar hygiëne, bedrijfsvoering en bouwkundige aspecten. Daarna maken we een actieplan, dat we vervolgens uitvoeren. Waar nodig bestrijden we. Hiervoor passen we diverse methoden toe, zoals mechanische vallen, digitale vallen en muizendepots. We adviseren u ook over maatregelen die u zelf kunt nemen.

Integrated Pest Management (IPM)

Om het risico op overlast zoveel mogelijk te beperken, werken we volgens de IPM-methode: Integrated Pest Management. Door middel van periodieke monitoring houden we de aanwezigheid van muizen beheersbaar. Dat doen we op basis van onze vier pijlers: ongediertebestrijding, bouwkundige aspecten, hygiëne-aspecten en bedrijfsmatige zaken. We geven adviezen over de oplossing, compleet met foto’s en risico-en-gevolganalyse. Ook stellen we actiepunten op. Na de inspectie bespreken we dit en maken dit zichtbaar in uw digitaal logboek. Dat is een continuproces.

Wering door ons eigen weringsteam

Om muizen buiten te houden, is goede wering cruciaal. Vooral als uw pand al wat ouder is óf bij een verbouwing van uw eigen pand of bij de buren. Om het risico op overlast zo klein mogelijk te maken, controleren we uw pand ook gaten en kieren. Als u wilt, dichten we deze voor u, professioneel en heel effectief. Dit doen we met ons eigen weringsteam.

Last van muizen?

Profiteer van onze grondige en effectieve aanpak.

  • Voor bedrijven
  • Snelle responstijd
  • Landelijke dekking in NL
  • Hoge klanttevredenheid 9,0
Bel 088 - 888 86 26

Dekking door
heel Nederland!

Bedrijfsinspectie aanvragen?

Periodiek komen we langs voor een inspectie. We controleren uw pand zorgvuldig op basis van onze vier pijlers. We bespreken met u onze bevindingen en de acties die nodig zijn.

Inspectie aanvragen Contact opnemen
Heeft u last van wespen?