OBN Ongedierte Bestrijding Nederland

Kakkerlakken

  • Expert sinds 1988
  • Vakkundig personeel
  • Landelijke dekking
  • Professionele apparatuur

Kakkerlakken bestrijden

Kakkerlakken zijn de vrees van menige ondernemer. Ze zijn namelijk ziektedragers en schadelijk voor de hygiëne de voedselveiligheid. Ziet u een kakkerlak, bel dan direct OBN. Want dan kunt u er zeker van zijn dat er meer kakkerlakken rondlopen.

Waar komen kakkerlakken op af?

Kakkerlakken houden van vochtige en warme plekjes waar voedsel vlakbij is. Denk aan onder meer keukens (en locaties met een keuken!), bakkerijen, restaurants en productieruimtes. Ook thuis kunnen kakkerlakken voorkomen. Kakkerlakken verstoppen in kleine kieren waar u niet makkelijk bij komt. In de buurt van apparatuur die warmte afgeeft, bij warmwaterleidingen, in spleten in de muur, in of achter kastjes, onder losse vloertegels en loshangend behang. Hier leggen ze hun eitjes. Zo verspreiden ze zich snel door een ruimte of gebouw. Kakkerlakken zijn omnivoren. Ze eten vrijwel alles. Hierdoor kunnen ze ziektes overbrengen, via hun uitwerpselen, hun poten en hun monddelen.

Hoe herkent u de aanwezigheid van kakkerlakken?

Kakkerlakken laten zich overdag niet zien. Denkt u dat u last hebt van kakkerlakken, let dan goed op deze symptomen:

  • Eipakketjes
  • Vervellingshuidjes
  • Uitwerpselen (langwerpig en bruin)
  • Stank in huis
  • Schade aan etensverpakkingen

Duitse kakkerlak

Wereld zijn er circa 400 soorten kakkerlakken. In Nederland komt de Duitse kakkerlak het meeste voor. Een volwassen Duitse kakkerlak is 1 tot 1,5 cm lang. Het diertje heeft vleugels, maar vliegt alleen bij een zeer hoge luchttemperatuur. De Duitse kakkerlak is strogeel tot lichtbruin en heeft twee donkere banden op het borstschild. Vrouwtjes zijn donkerder van kleur. Andere kakkerlaksoorten die we tegenkomen zijn de Oosterse kakkerlak, de bruinbandkakkerlak, de Australische kakkerlak, de Amerikaanse kakkerlak en de Surinaamse kakkerlak.

Alleseters die ziektes overbrengen

Het vrouwtje van de Duitse kakkerlak produceert 5 tot 7 eipakketjes. Eén pakketje bevat ongeveer 30 eitjes. Uit de eitjes komen nimfen. Een nimf ontwikkelt zich in twee maanden tijd tot een volwassen Duitse kakkerlak. Volwassen Duitse kakkerlakken leven circa 4 maanden. Duitse kakkerlakken zijn alleseters. Daardoor kunnen ze dragers zijn van bacteriën en ziektes overbrengen.

Kakkerlakken laten bestrijden door OBN

Vermoedt u dat er zich kakkerlakken hebben genesteld in uw bedrijfspand? Dan is het belangrijk dat u de schuilplaats snel achterhaalt en de overlast bestrijdt. Lukt dit niet, dan komen de experts van OBN langs om de kakkerlakken te bestrijden. Wacht daar niet mee, want de beestjes planten zich snel voort.

Tips om kakkerlakken te voorkomen

We bestrijden de kakkerlakken en we adviseren u over maatregelen. Zoals het afdichten van mogelijke schuilplaatsen, een goede reiniging van de ruimte en het inspecteren van binnenkomende goederen. Nog een tip: houd de temperatuur zo laag mogelijk. Duitse kakkerlakken voelen zich thuis bij een temperatuur tussen de 25 en 32 °C en een relatieve luchtvochtigheid van 70% of hoger. Een temperatuur van -4°C gedurende circa 12 uur is meestal fataal.

Last van kakkerlakken?

Profiteer van onze grondige en effectieve aanpak.

  • Voor bedrijven
  • Snelle responstijd
  • Landelijke dekking in NL
  • Hoge klanttevredenheid 9,0
Bel 088 - 888 86 26

Dekking door
heel Nederland!

Bedrijfsinspectie aanvragen?

Periodiek komen we langs voor een inspectie. We controleren uw pand zorgvuldig op basis van onze vier pijlers. We bespreken met u onze bevindingen en de acties die nodig zijn.

Inspectie aanvragen Contact opnemen
Heeft u last van wespen?