Duiven
Overal ter wereld komen duiven voor, vooral in grote steden, parken en pleinen. Hun uitwerpselen vervuilen dakgoten, steegjes, straten en terrassen. Ook vervuilen ze gevels. De gevolgen: stankoverlast, financiële schade en imagoschade. Hoe krijgt u ze weg? En hoe zorgt u dat ze wegblijven? OBN helpt, met wering en discrete bestrijding. Met wering voorkomen we dat duiven kunnen nestelen.
Kenmerken van de stadsduif
Stadsduiven (ook wel verwilderde huisduiven genoemd) zijn na ongeveer een half jaar geslachtsrijp. Gemiddeld wordt een duif 7 jaar oud tot een maximale leeftijd van maar liefst 20 jaar. Een huisduif komt voor in allerlei kleuren en tekeningen. Er is niet één type stadsduif. Vaak gaat het om verwilderde gefokte duiven. De stadsduif eet voornamelijk zaden, jonge scheuten van beplanting en etensresten zoals brood en aardappelen.
Voortplanting
Een duivenpaar blijven hun hele leven bij elkaar. Ze nestelen op een harde ondergrond, zoals zolders, balkons en vensterbanken. Ze leggen tot 8 keer per jaar eieren, in een nest van takjes, hout en ander materiaal dat ze vinden in de omgeving. Een duif is ongeveer na 6 maanden geslachtsrijp.